I Labbehuset, eller Sågbäcken som det egentligen heter, bor jag Margareta Dahl sedan några år med mina labbetikar.  Labbehuset ligger i närheten av Hjälmaren på Sickelsjö Herrgårds marker och här finns stora fält, sjöar, kanaler, våtmarker, skog och all natur man kan önska för träning av hundarna.  Här tränar vi apportering tillsammans med vännerna i Labradorklubben men har även haft viltspårkurs med Arboga Brukshundklubb.

Själv är jag uppvuxen med hundar.  Vi hade alltid hund i mitt föräldrahem – boxer och tax. Den första egna hunden fick jag 1968.  Det var Pysen.  Hans mamma var tax och pappan var okänd.  Pysen var mycket klok och ibland var vi tvungna att prata engelska för att han inte skulle förstå vad vi sade.

Jag har haft labradorer oavbrutet sedan 1970, då Plums, min första labrador kom in i familjen.  Fram till år 2002 hade jag nästan uteslutande labbehanar men därefter är det tikarna som fyllt mitt liv.  Speciellt sedan jag blev pensionär ägnas all tid nu åt att ställa ut, träna och umgås med mina tikar Maja, Ida, Alma, Hilda och Funny.

Föreningslivet tar också upp mycket av min tid, eftersom jag är aktiv både i Svenska Spaniel- & Retrieverklubben, i Labradorklubben Södermanland  och nu också i Arboga Brukshundklubb.

 

Efter att ha tränat och levt med labradorer i så många år, känner jag att det är dags att gå vidare och en ny fas i mitt labradorliv tar nu sin början i och med att jag har haft min första egna valpkull.

 

Barndomskompisen Fylax och jag

Första egna hunden Pysen